tisdag, maj 15, 2012

Los Indignados!

Nu har Pl Catalunya igen blivit ett tält läger. Detta även på många andra torg runt om i Spanien, bla. på La Puerta del Sol i Madrid. För det är nu ett år sedan den så kallade 15-M rörelsen tältade i flera veckor. Och nu protesterar folk igen på att inget har hänt under ett år utan att det i stället nästan blivit värre med den ekonomiska krisen. 


Det som Los Indignados (de upprörda)vill få ut är:

  • Inga mer pengar för att rädda bankerna som fått skulden för krisen för första början. 
  • Att utbildning, sjukvård och andra sociala tjänster skall förbi gratis och inte behöva lida av mer nedskärningar. Och att man inte ska privatisera de sociala tjänsterna.
  • Att alla ska få chans till arbete och med humana löner och villkor och att arbetslösheten inte ska bli värre. Att man inte ska behöva jobba till 67 års ålder och att dom ska ta tillbaka den nya jobb lagen som orsakade generalstrejk den 29:e mars. 
  • Att alla ska ha rätt till bostad. Att det ska finnas fler sociala bostäder och att kooperativa bostäder ska tillåtas och öka. 
Demonstrationerna ska avslutas tisdag den 15:e maj, men vi får la se hur länge de varar. 





 Jag va där en sväng på söndagsmorgonen och då va det ganska lugnt. Den stora demonstrationen va på lördagskvällen med 45 000 som tågade. Sen stannade 10 00 ungefär på Placa Catalunya hela natten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar