måndag, juli 16, 2012

Costa Brava weekend

Vad är sommaren utan en weekend till Costa Brava? 
Som vanligt åkte vi upp till Jaumes mosters husvagn i L'Escala som ligger 15 mil norr om BCN. 
Skillnaden för i år var att vi åkte med motorcykel. Svettigt och varmt va det med jacka, hjälm, jeans osv när termometern visade 33 grader och solen gassade. 


 Vi stannade först i Tossa de mar som ligger typ halvvägs. En jätte fin liten ort som vi vart i innan.  Väldigt mycket turister dock. Vi besteg borgen/ slottet i stan och käkade en paella till lunch.
Sen fortsatte vi upp till Alt Emporda som provinsen heter. Önskar att jag kunde ta kort från motorcykel med hjälmen eller något för landskapet är så underbart vackert!
 Första dagen gav vi oss ut med en uppblåsbar kajak i viken som ligger vid campingen. De va inte att leka med. Fruktansvärt jobbigt att paddla ut och sen började det blåsa så när vi kom tillbaka vart jag helt slut!

 Efter siesta och lunch och lite mer vila så gick vi på en promenix med Jaumes moster upp på ett berg där det fanns bunkrar från spanska inbördeskriget. Utsikten va helt undebar!

 Längst ner ligger den lilla stranden och en liten bit bakom den ligger campingen. Stället heter Cala Montgó. Cala betyder vik. 
 I söndags fick jag äntligen snorkla runt och titta på alla fiskar. Kallt i vattnet dock. Sen tog vi de lugnt. Åt ännu en paella till lunch på campingen och sen åkte vi sakta men säkert söder ut mot BCN. 
Vi stannade i Peratallades som är en medeltids by mitt ute i ingenstans. Vi va här förra året men då ösregnade det. Riktigt mysigt att bara gå runt en sväng och sträcka på benen. 
Vi kom hem typ kl 23 på kvällen efter alla bilköer och en fel körning. Bästa med motorcykel är ju att man kan köra på väggrenen för annars hade vi nog kommit hem ännu senare. köerna ville aldrig ta slut på motorvägen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar