lördag, juli 28, 2012

Tidernas sallad

På sommaren ska det vara kall, fräsch mat som man kan laga och sen käka i flera dagar så men slipper tillbringa för mycket tid i köket. 
Detta blir helt klart en återkommande favorit. 
Känns som salladernas sallad. 




Kikärt och cous-cous sallad
100 g cous-cous 
2,5 dl vatten
1 buljongtärning 
300 g kokta kikärtor
2-3 tomater
1 morot
10 cm purjolök
1 nektarin
2 nävar finhackad sallad
juicen från ½ citron
olivolja
salt och örtsalt


Koka upp vatten och lös upp buljongen. Låt cous-cousen svälla 5 min och tillsätt olivolja. Låt svalna.
Hacka och fixa alla andra färgglada grödor och blanda i en fin skål och tillsätt cous-cous. 
Smaksätt med olja, citron och salt. 
Servera med något gott från grillen. 



2 kommentarer:

  1. Kan intyga ! Salladen ink, köttet + dressingen var supergod !! :o)

    SvaraRadera
  2. Hej! Nu har jag med hittat hit ;)
    Kan även jag intyga om att salladen var supergod. Uppdatera lite nu va Julls, vill ju veta vad du pysslar med! Puss

    SvaraRadera